Tasman House, Hillingdon

Client: Thames Valley Housing

The redevelopment of Tasman House in Hillingdon for Thames Valley Housing will create a residential block with two cores containing 24 one and two bed flats including 2 wheelchair units in a mix of affordable and supported housing.

A simple built form utilises a front façade with a limited palette of materials. Four elegantly proportioned repeating pavilions are paired either side of the two glazed cores, and a multi stock brick will be used with window and balcony openings punched into the façade at varying depths to provide relief and variety. High levels of sunlight and daylight will be achieved through large full height windows. Balconies will also be glazed to maintain the rhythm of the punched openings. The development will utilise renewables including PV panels to achieve a code for Sustainable homes level 4 rating.

The scheme was designed in Revit and was completed on site in 2015.

« Back to architecture projects